282 üst
Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Trakya’da Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü yılı kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trakya’da Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü yılı kutlandı
Abone ol
Trakya’da Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü yılı kutlandı

 

Umut IŞIK-Abdullah YALÇIN/ EDİRNE, (DHA)- TRAKYA’da Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 184’üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

Edirne’deki tören İl Jandarma Komutanı Albay Suat Dönmez’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin tarafından gönderilen mesaj Astsubay Çavuş Asude İrem Koçak tarafından okundu. Jandarma Genel Komutanlığı olarak son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar özverili bir şekilde çalışacaklarını belirten Çetin gönderdiği mesajda, ”Jandarma Genel Komutanlığımız, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, terörle mücadeleye; kahraman, cesaretli, kabiliyetli, çalışkan ve tecrübeli personeliyle, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, bugün olduğu gibi bundan sonra da azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bizler yalnızca emniyet ve asayişi sağlayan bir kolluk kuvveti olarak değil; deprem ve sel felaketlerinden, orman yangınlarına kadar, görev yaptığımız her yerde, yeri geldiğinde ”kimsesizlerin kimsesi” olarak vatandaşlarımızı destekleyen, yardım eden, öğreten ve yol gösteren bir kolluk kuvveti olarak da, halkımızın ve vatandaşımızın her zaman 7/24 yanında, yakınında ve yardımında olduk, olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Suat Dönmez, 184 yıllık köklü bir kuruluş olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın vatanın ve milletin huzuru için gece gündüz demeden çalışarak halkın güvenini kazandıklarını söyledi. Jandarma Genel Komutanlığı ferdi olarak vatandaşın güveninin bilincinde hareket ettiklerini belirten Dönmez, ”Jandarma Genel Komutanlığı’nın birer ferdi olarak milletimizin bize olan güveninin bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamının her anında ülkemizin her noktasında gece, gündüz, sıcak, soğuk, yağmur, çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel nitelikleri muhafazası Canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, jandarma teşkilatının, fedakar, personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” dedi. 

Tören sonrası İl Jandarma Komutanı Albay Dönmez ve beraberinde komutanlardan oluşan heyet Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Tekirdağ Valilik Meydanı’nda Jandarma Teşkilatının 184’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Tekirdağ Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık,Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, kurum müdürleri ile çok sayıda jandarma ve polis ekipleri katıldı. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nın çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile çelenk sunma töreni sona erdi.

Kırklareli’de Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Jandarma Genel Komutanlığı tarihçesinin okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, konuşmasında, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşundan bu güne kadar Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü koruması için gece gündüze, yağmur çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu söyledi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, makamında İl Jandarma Komutanı Akyüz ve beraberindeki jandarma personelinden oluşan heyeti kabul etti. Ekici, ”Kamu düzeninin sağlanması, milletimizin huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile çalışan, yeri geldiğinde canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen jandarma teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Vatanımız, milletimiz ve devletimiz uğruna, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.  İlimizdeki huzur ve güven ortamının tesisinde gösterdikleri gayretten dolayı il jandarma Komutanımızın şahsında tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı görevler dilerim” dedi. (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüksek sesle müzik dinleyen 18 araç sürücüsüne para cezasıÖnceki Haber

Yüksek sesle müzik dinleyen 18 araç sürü...

At arabasının yayaya çarptığı kaza kameradaSonraki Haber

At arabasının yayaya çarptığı kaza kamer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar