282 üst
Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

ÇORLU KİTAP VE KIRTASİYE FUARI 12. KEZ KAPILARINI AÇTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU KİTAP VE KIRTASİYE FUARI 12. KEZ KAPILARINI AÇTI
Abone ol
12.’si düzenlenen Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı’nın açılış programı gerçekleştirildi.

12. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı, 19 – 27 Ekim 2024 tarihleri arasında Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Türkiye çapında tanınmış ulusal yazarlar ile yerel yazarların katılacağı fuarda ayrıca kırtasiye firmaları da yerini aldı.
Açılış konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kıymetli yazarlarımız, sevgili kitap severler, gençler ve çocuklar; düşüncelerin, hayallerin ve bilginin birleşim noktası olan Geleneksel Çorlu 12. Kitap ve Kırtasiye Fuarı'nın açılışını gerçekleştirmek için bir araya geldik. İçinde yaşadığımız dijital çağ, bilgiye erişimi hızlandırsa da kitaplar, öğrenmenin ve düşünsel gelişimin en kalıcı araçlarından biri olmaya devam ediyor. Kırtasiye ürünleri ise öğrenme sürecinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Kalemler, defterler ve diğer kırtasiye malzemeleri, bilgiyi somutlaştırmanın ve hayal gücünü geliştirmenin en önemli araçlarıdır. Eğitim alanında daha güçlü olabilmemiz için örnek alacağımız isim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hayatı boyunca okuduğu 3 bin 997 kitabı hep beraber düşünelim; onun bilgiye olan tutkusu, ilerleme ve gelişme azmini göstermektedir. Bu fuar hem gençlerimizi hem de çocuklarımızı kitaplarla buluşturarak, okuma alışkanlıklarını artırmayı ve hayal güçlerini beslemeyi amaçlıyor. Hep birlikte bu yolculuğa çıkarken, kitapların dünyasında kaybolmayı ve bilgiyle dolmayı unutmayalım.” dedi.
Kitap okuma tavsiyesinde bulunan Çorlu Kaymakamı Kaymakam Eren de, “Trakya’nın en büyük yerleşim yerine sahip ilçelerinden biriyiz, hareketli bir ilçeyiz. İstanbul gibi önemli bir şehre yakın konumdayız. Bugün de burada kültür ve sanat yapımıza katkı sunan bir etkinlikteyiz. Bu yıl 12.’si düzenlenen geleneksel fuarla ilgili emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kitap fuarının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.   
Ulusal ve yerel yazarların imza günleri, söyleşileri, panel, sanat gösterileri, konser, şiir ve müzik dinletileri ve çocuk atölyesi etkinlikleriyle 9 gün sürecek olan Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı, ziyaretçilerini bekliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SİYASİLERDEN VE BARODAN ÖZEL HASTANEYE SERT TEPKİÖnceki Haber

SİYASİLERDEN VE BARODAN ÖZEL HASTANEYE S...

Tekirdağ'da iki grup arasındaki kavga; 1 ölü, 4 yaralıSonraki Haber

Tekirdağ'da iki grup arasındaki kavga; 1...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar