Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Keşan’a ‘Doğal Afet ve Acil Yönetim Merkezi’ kurulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Keşan’a ‘Doğal Afet ve Acil Yönetim Merkezi’ kurulacak
Abone ol
Keşan’a ‘Doğal Afet ve Acil Yönetim Merkezi’ kurulacak

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)- KUZEY Anadolu fay hattının uzantısındaki Saros Körfezi’nde, Edirne’nin Keşan ilçesinde ‘Doğal Afet ve Acil Yönetim Merkezi’ kurulması için çalışmalara başlandı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Kuzey Anadolu fay hattı üzerindeki Saros Körfezi için önlemler alınıyor. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yeni Mahalle’de kurulacak olan ve ihalesi sonuçlanan ‘Doğal afet ve acil yönetim merkezi’ ile ilgili bilgi verdi. Merkezin kurulması çalışmalarına Kahramanmaraş depreminden önce başladıklarını belirten Helvacıoğlu, “Her şeyin farkındayız. Deprem kapımızda. Keşan’ın ve Saros Körfezi’nin afet noktasındaki hassasiyeti biliyoruz. Merkezimiz için çalışmalara başlıyoruz. İhalemiz sonuçlandı. Yaklaşık 5 milyon lira artı KDV bir bedeli var. Çalışmalar 210-225 gün içerisinde tamamlanacak. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyemiz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK) içerisinde olacak. Bu üç kurumumuzun bir arada olmasıyla deprem hazırlıklarımızı hat safhaya getireceğiz. Canlarımızı, hayatlarımızı kurtaracak bir operasyona imza atıyoruz” diye konuştu.
‘TEDBİR ALMALIYIZ’
Mustafa Helvacıoğlu, Keşan’ın, Kuzey Anadolu fay hattının uzantısında yer alan Saros Körfezi’ne yakın olduğunu ifade ederek, “Fay hattı üzerinde yerleşim yerlerimiz var. Saros Körfezi çok riskli. Deprem kapıyı çalmak üzere. Tedbir almalıyız. Yapı stoklarımızda sorunlar var.  Problemli yapı stokumuzu yenileyene kadar deprem bizi beklemeyecek. Deprem sonrasında nasıl önlemler alacağımızı çok iyi belirlemeliyiz. Kahramanmaraş depremimiz bizim için en büyük ders. Biz de Keşan’ımıza ‘Doğal Afet ve Acil Yönetim Merkezi’ kazandırmak için çalışmalara başladık. Yeni Mahalle’de 2 bin 676 metrekarelik bir alanda merkezimizi kuruyoruz. İhale süreci bitti ve teslim sürecine girdik. AB fonlarından yararlanmak için de projeler hazırlıyoruz. Her mahallemize deprem konteyneri koymak istiyoruz. Teçhizat çalışmalarımızı yapıyoruz, KEDAK 150 gönüllüsüne kavuştu, itfaiyemizi yeniliyoruz, AFAD ile iletişimimiz çok hızlı, bin gönüllü madencimiz olacak. Merkezde itfaiye binası, toplantı salonları, KEDAK ve AFAD’a ait bölümler olacak. Belediyeler, depremler konusunda AFAD kadar önemli. Gelişmiş ülkelerde itfaiyeler örgütlenmiş durumda. Burada 3 kurum organize olacak. Bu tesis tüm bölgemize hizmet edecek. Allah göstermesin, bir afet durumunda kriz masası buradan yönetilecek” ifadelerini kullandı.
‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAK İSTEDİK’
Önümüzdeki yıl deprem bütçesi oluşturmak istediklerini dile getiren Helvacıoğlu, “300-400 konteynerlik bir alan bularak altyapı çalışmalarını yapmak istiyoruz. Altyapı oluşturmamız gerek. Canımız yandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile de deprem konusunda çalışmalarımıza başladık. 11 mahallemizin altyapısını etüt ettik. Saros Körfezi’ndeki Erikli ve Yayla köyü sahillerinin halinin nasıl olduğunu öğrenmeye çalıştık. Binaların yenilenmesini bekleyene kadar deprem gelecek. Deprem gelince nasıl can kurtaracağımızın derdinde olmalıyız. 1999 depreminde de Kahramanmaraş depreminde evler, aynı evler. ‘Doğal Afet ve Acil Yönetim Merkezi’ organizasyonu belki de ilçe bazında başka yerlerde yok. Bu konuda da tüm Türkiye’ye örnek olmak istedik” dedi. (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de 5 terör şüphelisi yakalandıÖnceki Haber

Edirne’de 5 terör şüphelisi yakalandı

Edirne’de marketlerde fiyat denetimiSonraki Haber

Edirne’de marketlerde fiyat denetimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar