282 üst
Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Tekirdağ'da hayvanseverler yürüyüşü düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ'da hayvanseverler yürüyüşü düzenlendi
Abone ol
TEKİRDAĞ'da hayvanseverler tarafından, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına izin verilmesi Dair Kanun Teklifi'ne tepki amaçlı yürüyüş düzenlendi.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde hayvan severler, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda uzun görüşmeler sonrasında kabul edilen sahipsiz savaşlara yönelik düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanununda revizyon yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı eylem düzenlendi. İlçede Köprübaşı mevkiinde hayvanseverler Hasan Ali Yücel Meydanı'na kadar yürüdü. Çok sayıda hayvan sever, sloganlar ve pankartlarla yürüyüşe destek verdi.

İKTİDARİN TAKDİRİNE BİRAKACAK HİÇBİR CANIMIZ YOKTUR

Yürüyüşün sonunda hayvanlarseverler adına açıklamayı okuyan Bedia İlerler, “Son günlerde sokaklarda yaşayan dostlarımızın toplanarak barınaklara iletişim ve öğrendiğini içeren bir yasa tasarısı ile alt üst olduk. Çözümden, vicdandan ve hakkaniyetten uzak kan kokan bir tasarı üzerinden yaşam özgürlüğü tartışması konusu yapanları tarihi küçültecek ve hiçbir zaman affetmeyecektir. Artış gösteren bölümün tek sorumlusu yayını yerine getiremeyen ve istemekyen bakanlık ve belediyelerdir. Bunun bedeli hayvanlara ödenemez. Bakanlığından belediyesine, siyasetçisinden memuruna, 20 yıl boyunca hiçbir gelişme getirmemiş siyasi iktidarın takdirine bırakacak hiçbir canımız yoktur. Vermediğin canı alabiliyorsun" hayatını kullandı.

'HAYVANLARIN ÖLDÜRÜLMESİNİN ÖNÜ AÇILMIŞTIR'

Sokak köpeklerinin bir zararı olmadığını söyleyen İlerler, “Gönüllülerin kontrolü altında bakılan hayvanlara sahipsiz hayvan sayılmamışken, bu yasa teklifinde kamusal alanda bakılıp beslenen hayvanlara sahipsiz hayvanlar kabul edilir teklifin devamı sırasında yürütülen olan sağlıklı olabilir, kimsenin bir olmayan, yaşayan bu (DHA) hayvanların sokaklarda bakılması yasaklanmış sahipsiz hayvan sayıları için belediyeler tarafından toplatılıp çeşitli bahanelerle öldürülebilmelerinin önü açılmıştır" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandıÖnceki Haber

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüs...

Ata tohumu ile ekilen 'kınalı bamya'nın coğrafi işaret alması için çalışma başlatıldıSonraki Haber

Ata tohumu ile ekilen 'kınalı bamya'nın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar