Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında almış olduğu TS ISO/IEC 27001-2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini yeniden almaya hak kazanarak bu alandaki yetkinliğini bir kez daha ortaya koydu.
Denetim süresince gerçekleştirilen sızma testleri sonucunda, gerekli sıkılaştırmalar yapılarak daha güvenli bir bilişim altyapısı oluşturuldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bilgi güvenliğine yönelik geliştirmeleri yakından takip ederek, siber güvenlik alanında gerekli tedbirleri almakta ve daha güvenli bir ortam sunmak için çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda kendi bünyesinde Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) oluşturmuş olup; üyesi olduğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile koordineli olarak hareket etmektedir.
Başkan Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet kalitesini her geçen gün daha da yukarı çekmektedir”
Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bilim ve teknolojinin sağlamış olduğu bütün gelişme ve olanaklardan yararlanarak hizmet kalitesini her geçen gün daha da yukarı çekmektedir. Ben Yönetim Sistemi kapsamında almış olduğu TS ISO/IEC 27001-2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir?
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemidir. Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmıştır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumlulukları, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içerir.
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nin Faydaları Nelerdir?
Doğru, güvenilir ve geçerli bilgiler sağlar. Fazladan iş yükü ve gereksiz zaman kaybının önüne geçer. Riskleri minimize eder. İş sürekliliği sağlar. Bilgi varlıklarının gizliliğinin korunmasını sağlar. Kuruluş genelinde, bilgi sistemleri ve zayıflıkların nasıl korunacağı konusundaki farkındalığı artırır. Bilginin ve metotlarının doğruluğunun ve bütünlüğünün korunması, içeriğinin değişmemesi sağlanır. Yasal tarafların zorunlu kıldığı kriterler sağlanmış olur. Bilgi varlıklarına erişim korunur. Kurumsal saygınlık korunur. Rekabet avantajı sağlar.
Yorum Yazın