© Haber282 - 2020

ŞEFİKA KOCA’NIN KİTABI “ANNELERDEN TRAKYA LEZZETLERİ”NE YOĞUN İLGİ

Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği yazarlar buluşması, söyleşi ve imza günü Büyükşehir Belediyesi Hasan Ali Yücel Salonu’nda gerçekleşti.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen yazarlar buluşması, söyleşi ve imza günü etkinliğine Aziz Merih, Barış Toptaş, Leman Can, Levent Güngör, Tuncay Dağlı, Şefika Koca, Yahya Kaptan katıldı.

Etkinliğe katılan yazar Şefika Koca “ANNELERDEN TRAKYA LEZZETLERİ” kitabı ile imza ve söyleşi gününde özellikle kadın okurların yoğun ilgisiyle karşılandı. Gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getiren Yazar Koca okurları ile yaptığı söyleşide “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu Cumhuriyetimizin 100. Yılı Söyleşisi ve İmza Gününde bulunmaktan çok gururlandım. Bizlere bu etkinlikte yer veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir Albayrak’a ve emeği geçen herkese, tüm Cumhuriyet sevdalı katılımcılara da teşekkür ederim” dedi.

Ayrıca söyleşisinde bir Cumhuriyet kadını olarak, Cumhuriyetin 100. Yılında kadın ve çocukların uğradığı şiddet, taciz ve tecavüzün son bulmasını, İstanbul sözleşmesine tekrar dönülmesini istediğini söyleyen yazar Şefika Koca bu sözleri ile dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Öte yandan son günlerde Gazze’de yaşanan insanlık dramını da dile getiren yazar Koca “Gazze’de her on saniyede bir çocuk öldürülüyor bu bir savaş değil. Çocuk vahşetidir. Bu nedenle siviller güvenli alana alınmalıdır” dedi.

Yazar Şefika Koca “ Atatürk ve onunla birlikte canını, kanını veren tüm yurtseverleri sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyor, laiklikle geçecek nice nice yüz yıllara ermesi için Cumhuriyetimizi gençlere emanet ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Haber / Handan Var

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER