Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MERA ISLAH PROJESİ DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MERA ISLAH PROJESİ DEVAM EDİYOR
Abone ol
Tarım ve hayvancılık alanında örnek projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana sürdürdüğü Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi’ne 2022 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Süleymanpaşa ilçesinde gübre dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Albayrak: “Ekonomimizin can damarı olan tarım için desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz”

Gübre dağıtım programında konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mera İyileştirme ve Yönetimi projemiz, kırsal mahallelerimizin doğal ot kaynağı olan meralarımızın daha verimli kullanılması için 7 yıldır uygulamaya devam ettiğimiz en büyük projelerimizden biridir. Vasfını kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini arttırmak amacıyla 2022 yılında 7 mahallemiz daha proje kapsamına alınmıştır. Projemiz 7 yılda toplam 133 mahallemizde uygulanmıştır. Halen çok ciddi talep gelmektedir. Bu talepler de yapılan uygulamanın ne kadar doğru ve faydalı olduğunu çok net göstermektedir. Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi ile uygulama yapılan mahallelerde gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımız sonucu konunun önemi üreticilere açıklanarak çayır ve meraların öneminin anlaşılması sağlanmış ve koruyarak kullanma suretiyle verimliliği sürekli hale getirilmeye başlanmıştır. Ekonomimizin can damarı olan tarım için desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Çiftçimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Gübre Dağıtım Programına Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Bayram, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

İl meralarının yüzde 77’si proje kapsamına alındı

2015 yılında başlatılan proje ile toplamda, 115.425 dekar meranın ıslahı yapıldı. Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kilogram seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak.  Proje ile il merasının yüzde 77’sine denk gelen 248.878 dekar mera alanı proje kapsamına alınmıştır. Bu alanın 115.425 dekarına 2.786.250 kg 20*20*0 kompoze gübre uygulaması yapılmıştır. 115.425 dekar alanda 150’şer kg ot artışı hesaplandığında proje uygulama süresince yaklaşık 34.627 ton kaba yem elde edildiği tahmin edilmektedir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keşan’da hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan şüpheli tutuklandıÖnceki Haber

Keşan’da hakkında kesinleşmiş hapis ceza...

Sevgililer Günü Etkinlikleri Yoğun İlgi GördüSonraki Haber

Sevgililer Günü Etkinlikleri Yoğun İlgi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar