282 üst
Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

ÇORLU TEK YÜREK OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU TEK YÜREK OLDU
Abone ol

Çorlu’da 4-5 Kasım 2023 cumartesi ve Pazar günü, saat 10:00-20:00 arasında gerçekleştirilen Filistin’e Destek Kermesi yoğun ilgi gördü. Türkiye Diyanet Vakfı Çorlu Şubesi, Çorlu STK Platformu ve ÇEDES’in işbirliği ile düzenlenen kermeste iki gün boyunca elde edilen gelirle Filistin’e destek olmak amaçlandı.

Kermes fikrinin sahibi Badiye Taytekin ile konuştuk. Haber282’ye özel açıklamalarda bulundu.

“Ben Badiye Taytekin. Beş yıldan beri Çorlu’da yaşıyorum. Bundan öncesi 40 yılım Almanya’da geçti. Beş yıl önce Türkiye’ye dönüş yaptım. Eşim ve çocuklarımla burada yaşıyoruz.

Malumunuz bundan 29 gün öncesinde Gazze’ye saldırı başladı. Aslında içimizdeki yangınımız. Ve bir insan olarak kendimi bundan sorumlu hissettim. Dedim ki; evet ben bir devlet adamı değilim. Bir şeyleri düzeltebilecek gücüm yok belki ama benim de yapabileceğim bir şeyler olduğunu düşündüm. Ve ben bir adım atayım. “Elbette buna eşlik edecek birileri çıkacaktır” dedim.

Böylelikle bir adım attım. Elimin, kolumun, yüreğimin uzanabildiği herkese uzanmaya çalıştım. Herkesi bunun içine kattım. Çorlu Gönüllüleri olarak bunun içine birçok STK kuruluşları da girdi. Birçok farklı dernek de girdi. Belediyemiz de büyük destek verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğümüze gittik. Onlar da “biz de varız” dediler. Okullarımızı konuyla ilgili haberdar edelim. Biz de kendi bünyemizde böyle bir şeyler yapalım dediler. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı etkinlikler okullarda Cuma günü oldu. Kimi okullar Cuma günü bunu kendi bünyelerinde yaptılar. Kimisi bunu pilav-tavuk gibi bir etkinlikle yaptı. Velileri ile birlikte gerçekleştirdiler. Kimisi de pazartesiye ertelemiş. Biz de Cumartesi - Pazar belediyemizin bize sağladığı bu alandayız. Bugün akşam itibariyle hava kararıncaya kadar buradayız. Bugün bitireceğiz.

Dört bir koldan biz bu kermesi gerçekleştirdik.

İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay ile yolumuz kesişti ve en büyük desteği o sağladı. Benim ulaşamadıklarıma o ulaştı. Ve biz bugün insan olarak Çorlu halkı olarak tek yürek olarak bir nebze de olsa yardım ve destek için çalıştık. Gazze’deki kardeşlerimizin belki acılarını dindiremeyiz. Belki bir evladını kaybetmiş annenin duygularını çok bilemeyiz. O acıyı hissedemeyiz ama en azından onların yaralarına merhem olacak belki bir yudum suyumuz karınca misali buradan nasip olur diye düşünüyorum.

Ve bunun insani bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Mazlumun ırkı olmaz, mazlum mazlumdur.

Ayrıca buraya destek veren herkese bu duyarlılıklarından dolayı da sonsuz minnet duyuyorum. Gerçekten sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Herkesten Allah razı olsun. Esnaflarımızdan da Allah razı olsun. Çok güzel katkı sağladılar. Mesela baklavacılar, baklava temin ettiler bize bağışladılar. Dönerciler, döner bağışladı. Pilavcımız tamamen gönüllü burada. Dün köfte ekmekçimiz burada idi. Sabahtan akşama kadar tüm gelirini bıraktı.

Böyle insanların Rabbim sayılarını çoğaltsın. Böyle insanlara ihtiyacımız var. Gönül dostlarımıza ihtiyacımız var.

Bugün burada birçok derneklerle beraberiz. Herkes kendi bünyesinde satışlarını yapıyor. Ve hepsi aynı havuzda toplanacak. AFAD aracılığıyla insani yardım olarak Gazze’ye ulaştırılacak. Çünkü orada zaten Kızılayımızın bir aşevi olduğunu biliyoruz. Gazze aracılığıyla inşallah bu kapılar açılır da oradaki yaraları Rabbim bir an önce sarmayı nasip eder.

İnşallah yarın hasılatı da paylaşırız sosyal medyada. Çok da güzel geçiyor kermesimiz. Umduğumuzdan çok çok iyi gidiyor.

Gönlümüz ister ki; bu savaşlar olmasın, bu çocuklar ölmesin, bu kadınlar ağlamasın artık ama ne yazık ki bizim gücümüz buna yetmiyor. Ümit ediyorum ki, Rabbim bayram gibi geçecek bir dünyayı hepimize nasip etsin.

Sonuçta Çorlu tek yürek oldu. İnşallah bu şekilde daha pek çok iyiliklerde de Rabbim bizi buluşturur” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber / Handan Var


  • 0
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇORLU – GAZZE EL ELEÖnceki Haber

ÇORLU – GAZZE EL ELE

EMLAK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM BAŞLADISonraki Haber

EMLAK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar