282 üst
Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

ÇORLU – GAZZE EL ELE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇORLU – GAZZE EL ELE
Abone ol

Çorlu’da hafta sonu düzenlenen Filistin’e Destek Kermesi yoğun ilgi gördü. Türkiye Diyanet Vakfı Çorlu Şubesi, Çorlu STK Platformu ve ÇEDES’in işbirliği ile düzenlenen kermeste iki gün boyunca elde edilen gelirle Filistin’e destek olunacak.

Kermesin organizasyonunda büyük çaba sarf eden İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi Başkanı Kurtuluş Ay ile görüştük. Haber282’ye özel açıklamalarda bulundu.

“Özellikle 29 günden beri Filistin’de Gazze’de yaşananlara Türkiye’nin her tarafında çeşitli etkinliklerle halkımız tepkisini veriyor. Bizler de daha önce çeşitli etkinliklerle kamuoyuna bu konularda görüşlerimizi beyan ettik. Filistin’de çocuklar ölüyor. Filistin’de yaşlı insanlar ölüyor. Filistin’de kadınlar ölüyor. Filistin’de akan kan var ve dünya buna suskun kalıyor. Türkiyemiz bu konuda suskun almadığını gösterdi. Çorlumuz aynı şekilde gösterdi” dedi.

Başkan Ay sözlerini şöyle sürdürdü; “Burada kadınlarımız, kızlarımız, erkek kardeşlerimiz çeşitli ürünler hazırladılar. Çeşitli giysiler, çeşitli hediyeler hazırladılar. Ve bugünde burada kaymakamlığımızdan resmi izin alarak böyle bir kermes organize ettik. Filistin’deki kardeşlerimize bir nebze olsun AFAD üzerinden maddi anlamda destek vermek amacıyla bu çalışmayı başlattık. Yaklaşık 13-14 sivil toplum kuruluşumuzun katılımıyla dün başlayan etkinliğimiz bugünde devam ediyor. Buradan elde edilen gelir maddi olarak toplanacak ve AFAD üzerinden Gazze Filistin hesabına yatırılacak. Oradaki Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri de bunu ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıracaklar

Bugün buradan toplanan gelir tutanakla kaymakamlık makamına bilgi olarak verilecek. Akabinde de AFAD Müdürlüğüne teslim edeceğiz”

Kurtuluş Ay kermese gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini de dile getirdi. “Halkımızın çok büyük ilgisi var. Gerçekten biz duygulanarak bu anları yaşıyoruz. Bir nebze olsun dostluğumuz belli olsun. Orada kardeşlerimizin derdine en azından ortak olabilmek, bir katkıda bulunabilmek amacıyla bu etkinliği yaptık. Ve etkinliğimize katılan tüm kardeşlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Çorlu bu konuda duyarsız kalmadı. Tabiri caizse Çorlu Filistin el ele bugün. Gerçekten böyle bir etkinliği Çorlu olarak biz başardık. Bize destek veren başta Çorlu Kaymakamımıza, Çorlu Belediye Başkanımıza, Çorlu Milli Eğitim müdürümüze, Çorlu Müftümüze ve tüm sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza ve hanım kardeşlerimize, genç kardeşlerimize, Badiye hanım bu işin kıvılcımını ateşledi. Ona da ayrıca teşekkür ediyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradan alışveriş yaparak Filistin’deki kardeşlerine destek veren Çorlu halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber / Handan Var


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malkara’da uyuşturucu operasyonları: 3 gözaltıÖnceki Haber

Malkara’da uyuşturucu operasyonları: 3 g...

ÇORLU TEK YÜREK OLDUSonraki Haber

ÇORLU TEK YÜREK OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar