282 üst
Tekirdağ
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Yeryüzü Melekleri Sergisi Trend Arena’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeryüzü Melekleri Sergisi Trend Arena’da
Abone ol
Down Sendromlu çocuğumuz Volkan Niyazi Madaslı’nın Fotoğraf Sanatçısı ve Eğitmeni Mete Delibay’dan aldığı eğitim sonrasında Down Sendromlu arkadaşlarını kareye aldığı “Yeryüzü Melekleri” temalı fotoğraf sergisinin açılışı 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay, Kızılay Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, Çorlu Mal Müdürü Meral Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Çorlu Belediyesi Meclis Üyesi Hülya Perin, Down Sendromlu çocuklarımız, aileleri ve ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, açılış sonrası yaptığı konuşmada “Down Sendromlu çocuklarımızın bizden farkı olmadığını hatta +1 fark ile dünyaya geldiklerini belirterek, yaptığı çalışmalardan dolayı Down Sendromlu çocuğumuz Volkan Niyazi Madaslı’yı tebrik eder, çocuğumuza fotoğraf çekmeyi öğreten Fotoğraf Sanatçısı Mete Delibay’a ve birlikte bu güzel sergiyi organize ettikleri için de Trend Arena Alışveriş Merkezi Yönetimine emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Açılışta Down Sendromu’nun tıbbi tanımlamayla Trizomi 21’in; genetik düzensizlik sonucu insanın 21. Krozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu olduğu ve bunun sonucunda ortaya çıkan genetik bir farklılıktan söz edilebileceğini, hastalık olarak algılanmasının yanlış olduğunu belirten bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Down Sendromlu bireylerin duygu yoksunu olduğu değil aksine içlerinde karşılıksız sevgi barındırdıkları yalnızca biraz inatçı oldukları belirtildi. Duygusal anların yaşandığı sergiye katılımın yoğun olduğu kaydedilirken serginin henüz gezme fırsatı olmayan sanatseverler için 25 Mart Pazar akşamına kadar Trend Arena Alışveriş Merkezi 1. Kat etkinlik alanında olacağı öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Doğal Ürünler Pazarı Trend Arena’daÖnceki Haber

Ergene Doğal Ürünler Pazarı Trend Arena’...

Cüneyt Yüksel Müjdelerle döndü….Sonraki Haber

Cüneyt Yüksel Müjdelerle döndü….

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar