© Haber282 - 2020

Süleymanpaşa Belediyesi'nin yaz okulunda 2 binden fazla öğrenciye eğitim veriliyor

TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen yaz okulu, 26 farklı dalda 4-14 yaş arası 2 binden fazla öğrenciye eğitim veriyor. Spor, sanat ve genel kültür içerikli kurslarda çocuklar hem yaz tatillerini verimli bir şekilde yaparken hem de eğlenirken öğreniyor.

Çocukların yaz tatillerinde yeni hobilerle tanışmalarına yardımcı olmak, sosyalleşerek yeni arkadaşlıklar edinebilecekleri için uygun ortamlar oluşturmak, tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini ve ekran başında tutuldukları eğitimleri daha aktif hale gelmelerini sağlamak amaçlarıyla Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen yaz okulu kursları tüm hızıyla sürüyor. Okul bünyesinde; 100'üncü Yıl Gençlik Merkezi tesislerinde 13 spor, 6 sanat ve 3 genel kültür olmak üzere toplam 22, diğer mahallelerdeki bölümlerde 4 olmak üzere 26 farklı branşta, 37 farklı eğitmen eşliğinde, 2257 öğrenci eğitim görüyor. Sporda; futbol, ​​basketbol, ​​voleybol, tenis, tenis, pilates (15 yaş ve üzeri), boks, kick boks, tekvando, karate, judo, olimpik okçuluk ve satranç branşlarında 1177 öğrenciye temel düzeyde eğitim veriliyor. Sanatta; Piyano, gitar, keman, resim, halk oyunları ile orff ve ritim atölyesi kursları bulunuyor ve bu kategoride 7-14 yaş arası toplamda 578 öğrenci yeni bir sanat dalıyla tanışmanın keyfini ve heyecanını yaşıyor. Genel Kültür bölümünde ise İngilizce, robotik yetiştirme ve akıl-zeka oyunları kurslarında 4-14 yaş arası 272 öğrenci, yeni beceriler öğrenerek kendini geliştiriyor.

AYDOĞDU, ÇİFTLİKÖNÜ VE HÜRRİYET MAHALLELERİNDE DE EĞİTİM VERİLİYOR

Ayrıca Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi, Hürriyet Mahallesi Çocuk Kulübü ve Çiftlikönü Mahallesi Mahalle Konağında da toplam 42'si yetişkin kadın, 188'i 15 yaş altı olmak üzere 230 öğrenci, davul ve ritim, e-spor, giyim teknolojileri ve sepet yetiştirme kurslarına devam ediyor. Böylece 26 branşta toplam 2257 öğrenci Süleymanpaşa Belediyesi yaz okulundan faydalanıyor.

"GENÇLERİMİZE YÖNELİK EĞİTİM VE KURSLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEKö

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, yaz okullarına ziyarette bulunarak, veliler ve eğitmenlerle sohbet etti. Nallar, "Ben de bir baba olarak kendi evlatlarımın en iyi şekilde büyümelerini istiyorum. Bu açıdan bakıp, onların her türlü katkısını yapacak her türlü girişime ve çabaya Süleymanpaşa Belediyesi olarak destek hizmetlerine katkılarımızı sunmayı hedefliyoruz. Yaz Okulu ve Kış Okulu konsepti içinde konaklamaya ve gençlerimize Ben çocuklarını bu kurslara yazdıran ve bu sıcak havalarda her gün kurslarımıza götürüp götüren tüm anne-babalarımızı tebrik ediyorum. Yaz okulumuza istekleriyle, hevesle gelen kurslarımıza katılan genç kardeşlerimi edindiklerimizden öpüyorum Gençlerimize sabırla ve hoşgörüyle eğitim veren hocalarımıza. Ve belediyemizin yardımlarıyla yürüttüğümüz bu büyük yardım kapsamında, başta Belediye Başkanı Yardımcım Emin Benan Utku olmak üzere, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüze, emeği geçen tüm emekçi arkadaşlarıma da özel olarak teşekkür etmek istiyorum.

16 Temmuz'da başlayan Süleymanpaşa Belediyesi yaz okulu, 23 Ağustos tarihine kadar devam edecek.(DHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER