ELVEDA RUMELİ ROMANININ 7. BASKISI YAPILDI
TEKİRDAĞYazar Ramis Çınar’ın okurlardan yoğun ilgi gören Elveda Rumeli adlı romanının 7. baskısı yapıldı. Ramis Çınar’ın, büyük dedesi Halil İsa’nın yaşam öyküsünden esinlenerek kaleme aldığı Elveda Rumeli romanında, Rumelili bir ailenin hikâyesiyle birlikte Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, göç, esaret, salgın hastalıklar gibi tarihsel olaylara da yer veriyor.
Yayımlandığı tarihten bu yana okurlardan ilgi gören Elveda Rumeli, edebiyat alanında 3 doktora çalışmasında yer aldı ve okurlar tarafından sevilen, yorumlanan ve tavsiye edilen bir eser haline geldi. Namık Kemal’in “Vatan Yahut Silistre” adlı ünlü eserinde anlattığı Bulgaristan’ın Silistre ilinde dünyaya gelen Ramis Çınar, 1989 Bulgaristan Zorunlu Göçü esnasında Türkiye’ye göç ettikten sonra vatan ve hürriyet şairinin memleketi olan Tekirdağ’a yerleşti. İlk, orta ve lise öğrenimini Tekirdağ’da, üniversite öğrenimini Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlayan Ramis Çınar, Vatan Yahut Silistre oyununun sahnelenişinden yaklaşık 140 yıl sonra kaleme aldığı eserinde Silistre başta olmak üzere Deliorman ve Dobruca bölgelerini, eski zamanlardaki yaşam tarzını, kültür ve geleneklerini folklorik bir bakış açısıyla ele aldı. Yaptığı araştırmalarda yazılı kaynakların yanı sıra sözlü tarih yönteminden de yararlanan Çınar, Türkiye’nin ve Balkanların tarihini ilgilendiren; fakat çok fazla bilinmeyen olay ve konulara da açıklık getiriyor.
Farklı konu ve türlerde yazdığı 5 romanla edebiyat dünyasında adını duyuran Ramis Çınar, okurların Elveda Rumeli romanına gösterdiği ilgiden memnun olduğunu ifade etti. Elveda Rumeli’nin eserleri arasında özel bir yeri olduğunu dile getiren Ramis Çınar, ileriki yıllarda kitabın devamı niteliğinde iki roman daha yazmayı planladığını belirtti. Çınaraltı Yayınları tarafından yayımlanan 272 sayfalık Elveda Rumeli romanı, kitabevleri, internet satış siteleri ve kitap fuarlarında her geçen gün daha fazla sayıda okura ulaşmaya devam ediyor.
Haber: Abdurrahim Yıldırım
İlginizi Çekebilir