“Doğal Afetlere Hazırlıklı Olmalıyız”
ÇORLUDünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinde yer alan ülkemizde deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Deprem Haftası' nedeniyle açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ülke topraklarının yüzde 92’sinin deprem kuşağında yer aldığı gerçeğini akıldan çıkarmadan depremlere yönelik hazırlıkların yapılması gerektiğini söyledi.
Toplumda deprem bilincini arttırmak, bireylerin ve kurumların can ve mal kaybına neden olan depremlere yönelik hazırlıklar konusunda yapması gerekenleri tekrar hatırlatarak farkındalık oluşturmak amacıyla mart ayının ilk haftasında düzenlenen 'Deprem Haftası' kapsamında değerlendirmede bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, depremlerde can kayıplarının yaşanmamasını dilediğini ancak tedbir alınmazsa yaşanacak sonuçların değişmeyeceğini söyledi.
Çorlu Belediyesi olarak arzu dilen sonuca ulaşmak için bireyleri afetlere hazırlamak gerektiğini belirten Başkan Sarıkurt, "Deprem ve diğer doğal afetlere karşı bilinçli toplum yaratmak önceliğimiz olmalı. Yönetmeliklere uygun inşa edilmiş binalarda ikamet etmek, yüksek ve ağır eşyaları sabitlemek, aile afet planı yapmak, afet ve acil durum çantasını hazırlamak, doğal afet sigortasını yaptırmak gibi sayabileceğimiz tedbirleri alan birey ve aile, afete karşı hazırlığını yapmış olur.
“Afet Toplanma Alanları Sayısını Artırdık”
Birey ve ailenin afete hazır olması kadar, kurumların da afetlere yönelik hazırlık yapması önemlidir. Kurumlar, toplumda afet kültürünü yaygınlaştırmalıdır. Afet öncesi risk azaltma ve afet sonrası müdahale çalışmaları için projeler oluşturmalıdır.
Çorlu Belediyesi olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve bu bilinçle afetlere hazırlık çalışmalarımızı sürekli güncel şartlara uyumlu olarak yeniliyoruz. Öncelikli olarak afet toplanma alanı sayısını ilgili kurumlarla yaptığımız görüşmeler ve müracaatların ardından 63’e yükselttik.
Farklı noktada konuşlandırılan yedi adet afet konteynerlerinin ardından afet anında iletişimin aksamaması için ilk etap telsiz alım, frekans ve role hizmet alım çalışmalarını yaptık. Ulaştığımız alanı genişletebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
“Arama Kurtarma Ekibi Oluşturuyoruz”
Unutmayalım ki, deprem değil tedbirsizlik öldürür. Bu sözü aklımızdan çıkarmadan, her türlü tedbiri alarak, afetlerin ardından yaşanacak kayıpları en aza indirgeyecek eğitime ve donanıma sahip, gönüllü vatandaşlarımızdan oluşan arama kurtarma ekibimizi kurmak için başlattığımız çalışmalarda sona geldik. Hemşehrilerimizin ilgisi yoğun oldu. Gönüllülük esasına dayalı olarak hazırlanan bu oluşumda kısa süre içerisinde hedeflediğimiz kişi sayısının üzerinde bir talep ile karşılaştık ve 1 Mart itibariyle belirlenen sayıya ulaşarak başvuruları sonlandırdık. Müracaat eden vatandaşlarımız ile en kısa sürede buluşup eğitimlerimize başlayacağız.
Afet Eğitim Merkezi Kurulacak
Afet Eğitim Merkezi projemiz ile ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Halkımıza ulaşabilmek ve bilinçlenmelerine katkı sunabilmek için AFAD tarafından hazırlanan afet farkındalık afişlerini halkımıza ulaştırabilmek için çalışmalarımızı tüm mecralarda sürdürüyoruz.
1-7 Mart Deprem Haftası’nda toplumda farkındalık oluşturmak için semt pazarlarımızda halkımıza ve pazarcı esnaflarımıza 'Depreme Hazırlık El Kitabı' dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Konusunda uzman eğitmenlerimizin düzenlediği 'Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci' eğitimlerimize halkımızın katılım sağlamasını ve afetlere yönelik hazırlıklarını tamamlamalarını arzu ediyorum." dedi.
İlginizi Çekebilir