© Haber282 - 2020

Bulgaristan Ulusal Müzesi heyeti Perinthos Antik Kenti kazılarını ziyaret etti

BULGARİSTAN Ulusal Müzesi Müdür Yardımcısı Ivaylı Knev ve beraberindeki 30 kişilik heyet, Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde 4 yıldır süren Perinthos Antik Kenti kazılarını ziyaret ederek bilgi aldı.

Bulgaristan Ulusal Müzesi Müdür Yardımcısı Knev ve müze çalışanlarıyla ailelerinden oluşan 30 kişilik heyet, Perinthos Antik Kenti kazılarını yerinde incelemek üzere bölgeyi ziyaret etti. Perinthos kazı evine gelen heyeti kazı başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem, Tekirdağ Müze Müdürü Abdulgani Tarkan ve Kültür Bakanlığı Temsilcisi Zeynep Göçer karşıladı. Kazı Başkanı Erdem kazı evinin bahçesinde sergilenen, kazı sırasında ortaya çıkan buluntuları tanıttı ve misafirlerin sorularını yanıtladı. Erdem kazılarda bu yıl; heykel parçaları, mimari süsleme elemanları, freskler, renkli mermerler gibi önemli buluntuların yanı sıra eksi 1 metrede bir heykel ve tekil bir mezar keşfedildiğini söyledi.

Bulgaristan heyeti Perinthos Antik Kenti tiyatrosunu ziyaret ederek, devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Tiyatronun büyüklüğü ve ortaya çıkan yapı elemanları karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen Bulgaristan ziyaretçileri, bölgenin tarihi ve arkeolojik önemine dair bilgiler aldı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Koçel Erdem, tiyatro bölümündeki çalışmaların büyük bir özenle sürdürüldüğünü ve bu önemli kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılması için yoğun bir çaba harcandığını ifade etti.(DHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER