Büyükşehir Belediyesi’nden Gölcük Depreminin Yıldönümünde Anma Etkinliği
TEKİRDAĞTekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 20. Yılında düzenlediği etkinlik ile depremde hayatını kaybeden vatandaşları andı.
Anma etkinliğinde ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi binası önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanında son bulan araç korteji gerçekleşti. Kortejde, olası bir deprem anında yardım ile arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak araçlar yer aldı. Etkinlik, kortejin ardından Sahil Dolgu Alanındaki kurumların araç ve ekipman sergileri ile devam etti.
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi anma etkinliğinde Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“DEPREME ÖNCEDEN HAZIRLIKLI OLMAK HAYAT KURTARIR”
Etkinlikte konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, “Bugün yaklaşık 17 milyon insanın etkilendiği, resmi kayıtlara göre 17 bin 480, resmi olmayan kayıtlara göre ise 50.000 kişinin hayatını kaybettiği son yüzyılın en büyük depremlerinden biri olan 17 Ağustos depreminin 20.yılı. O acı günden sonra Türkiye, depremin soğuk yüzünü bir kez daha gördü. Halkımız o günden sonra depreme ve hatta diğer bütün doğal afetlere daha da bilinçli yaklaştı. O günden sonra anladık ki deprem hakkında hiçbir şey bilmiyormuşuz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bıkmadan usanmadan ağaç yaşken eğilir diyerek önce çocuklarımızı sonra da büyükleri depreme karşı hazırlamaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm ilçelerimizi ziyaret ederek deprem hakkında eğitim verdik, vermeye de devam edeceğiz. Biliyoruz ki bu eğitimler deprem riskini ortadan kaldırmayacak ama kentsel iyileştirme ve imar uygulamaları ile birleşince can ve mal kaybımızı en aza indirecektir. Unutulmamalıdır ki depreme önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır” dedi.
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi 20. Yıl anma etkinliği, yapılan konuşmaların ardından deprem simülasyonu, arama-kurtarma, sağlık, amatör telsizcilik gibi afet konusunu yakından ilgilendiren saha uygulamaları ile devam etti.
İlginizi Çekebilir