© Haber282 - 2020

Başkanlarımız Mehmetçiklerimize Destek İçin Sınırda

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın da aralarında bulunduğu Tekirdağ Belediye Başkanları, Zeytindalı Harekatında görev yapan Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla Gaziantep ve Hatay'a gitti.

Teröre ve terör örgütlerine karşı dün olduğu gibi bugün de canı pahasına mücadele eden Mehmetçiklerimize destek olabilmek için Gaziantep ve Hatay'a giden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ilçe belediye başkanları, Tekirdağ eski valisi ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret ettiler. Tekirdağ Başkanlar heyeti, Türk Ordusu tarafından Suriye sınırlarında sürdürülen operasyonlar ve çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Başkan Baysan ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kahraman ordumuzun yürüttüğü operasyonlarda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet dileyip minnetlerini sunarken yaralı askerlerimize acil şifalar diledi.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığını ziyaretleri sırasında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptığı açıklamada, "Sınır ötesi operasyonlar ile ülkemize yönelik tehditleri bertaraf edip ve sınır güvenliğimizi sağlayan ordumuzun kahraman askerlerine bir nebze dahi olsa moral verebilmek için onları ziyarete geldik. Emperyalist güçlerin desteklediği bölücü terör örgütleri ve işbirlikçilerine yönelik mücadelesiyle bir kez daha gönüllerde taht kuran ve yüce milletimizin sevgisine mazhar olmuş Türk Silahlı Kuvvetlerimizi kutluyorum. Vatanları uğruna canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. İnşallah kahraman Mehmetçiklerimiz bir an önce sağ salim ailelerine ve sevdiklerine kavuşur." dedi.

Heyet 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı ziyaretinin ardından Hatay Hassa'ya giderek temaslarını burada da sürdürdü. Kontrol noktasında görevli Mehmetçiklerimizi ziyaret eden heyet daha sonra Hassa İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek Hassa Kaymakamı Yusuf Turan ve İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Binbaşı Nuri Dilek ve personeli ile bir araya geldi. Heyet burada yetkililerden İlçe Jandarma Komutanlığının Afrin'de ve sınırda görevli askeri personel ve bölgenin son durumu ile ilgili bilgi aldı ve kahraman ordumuza yürüttükleri operasyonlarda başarılar diledi ve Tekirdağ halkının sevgi ve selamlarını ilettiler.

Hassa'dan Antakya'ya geçen Tekirdağ Belediye Başkanları heyeti daha sonra Afrin'de tuzaklanan el yapımı bombanın infilâk etmesi sonucu şehit düşen Hataylı Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral'ın cenaze törenine katıldı.

Temasların sonunda Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde Belediye Başkanvekili Selim Matkap'ı ziyaret eden heyet daha sonra Hatay Valisi Erdal Ata ile makamında bir araya geldi. Tekirdağ Başkanlar heyeti temaslarını burada tamamlayarak Tekirdağ'a döndü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER